Plejádok tanításai

"A tudatos lény szabad lény, kinek joga van szabad döntéseket hozni, és senkinek sincs joga őt ebben korlátozni és uralni... ...Minden természeti létező szent és sérthetetlen, függetlenül attól, hogy egyéni szinten mennyire szolgálja a magasabb ÉN szükségleteit."

2012. június 6., szerda

Vénusz-átvonulás 2012. június 6-án

Vénusz-átvonulás 2012. június 6-án
Az év legjelentősebb égi eseménye volt a június 6-i Vénusz-átvonulás, melyet napkeltétől 6:55-ig figyelhettünk meg. Észlelhettük életünk utolsó Vénusz-átvonulását!


Az év csillagászati eseménye volt a június 6-án, vagyis ma zajló Vénusz-átvonulás. A látványosság napkeltekor már zajlott, és helyi idő szerint röviddel 7 óra előtt ért véget, azaz kicsivel több, mint két órán át láthattuk a Vénusz csöppnyi korongját a Nap fényes arca előtt. Amint azt a 2004-es esemény során már megtapasztalhattuk, szabad szemmel is látható volt az apró foltocska.

Az idei átvonulás során a Vénusz útja a Nap előtt 6 és fél órán át tartott a belépéstől (amikor a Vénusz sötét korongja megjelent a Nap keleti peremén) a kilépésig (amikor a másik oldalon elhagyta azt), de Magyarországról csak az utolsó órát és a kilépést lehetett megfigyelni. A kilépés volt számunkra a jelenség legérdekesebb része, mert ekkor különös fényjelenségeket figyelhettünk meg. A harmadik és negyedik kontaktus között 18 perc telt el, így viszonylag kényelmesen lehetett észlelni, fotózni. A Vénusz a Nap északi részén haladt át, átmérője 58,3", míg a Napé 1890", arányuk 1:32,4. A Vénusz majdnem egy ívperces korongja mindössze 0,001 magnitúdós fénycsökkenést okozott.


A következő átvonulásra 2125. december 8-ig kell várni, de akkor is csak az eleje lesz látható. (A 2117-es jelenség egyáltalán nem látható majd Magyarországról.) 2247. június 11-én ugyan magas napállás mellett az egész átvonulás látható lesz tőlünk, de az már a távoli utódaink eseménye.
A Vénusz-átvonulások különlegességét a jelenség ritkasága adja. A távcső feltalálása óta összesen hét alkalommal volt ilyen jelenség, ebből hatot meg is figyeltek. 






2012.06.06. Hungary - Kisigmand 05;26;18:



Képek ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése