Plejádok tanításai

"A tudatos lény szabad lény, kinek joga van szabad döntéseket hozni, és senkinek sincs joga őt ebben korlátozni és uralni... ...Minden természeti létező szent és sérthetetlen, függetlenül attól, hogy egyéni szinten mennyire szolgálja a magasabb ÉN szükségleteit."

2012. január 18., szerda

Brigitte Wingelmayr- egy bölcs asszony


Brigitte Wingelmayr   Brigitte 1951-ben született Ausztriában, jelenleg férjével él az osztrák hegyekben. Egy lánya van. Egy osztrák katolikus családban nőtt fel, majd tizennyolc évesen görög ortodox vallásra váltott át. Huszonévesen Bécsben közgazdaságtant, majd az Egyesült Államokban összehasonlító vallástudományokat tanult. 1976-ban rákot diagnosztizáltak nála, mely hatására egy szellemi ébredésen esett át, s újra átgondolta az életét. Ekkor kezdte követni a belső hívását. Ezután kifejlesztette saját, egyedi, a testre és tudatra fókuszáló tréning-stílusát, amit mostanra a "7 erő kiegyensúlyozása" módszerré finomított. Éveken át együttműködött az Osztrák Pszicho-Onkológiai Társasággal.


   Egy török szúfi (iszlám meditatív misztikus) mester, Dr. Oruc Güvenc sheik tanítványa lett, s az elkövetkezendő húsz évben ennek az ösvénynek a beavatott tanítványa volt. Ez idő alatt tanult közép-ázsiai szúfi zeneterápiát, dervistáncot és közép-ázsiai sámántáncokat. Gyakorolta a szúfizmus filozófiáját, szellemi és lelki gyakorlatait. A szúfi zarándoklatok során eljutott Közép-Ázsiába, ahol egy sámánasszony azt jósolta, hogy a sámánizmus központi szerepet fog játszani az életében, még jóval azelőtt, hogy ez tudatosult volna benne. A szúfi hagyományban kétszer elvégezte a 40 napos böjtöt, Isztambulban és Konyában. Ebben az időszakban a muszlim hiten képezte a spirituális medret a belső útja számára. Itt közép-ázsiai zeneterápiás kiképzésben részesült, továbbá szúfi kerengő tánc és közép-ázsiai sámán tánc képzésben. Elmélyült szinten tanították a szúfi filozófiára továbbá az érzelmek feletti uralom megszerzésére és a szív meglágyítására, megnyitására s az elfogadására.


   Eközben a spirituális gyakorlatokat terápiás elemekkel ötvözte, a saját élményeire alapozva. Ausztriában ez idő alatt spirituális tréninget kapott "spirituális nagyanyjától", egy a buddhizmusban és a Rózsakeresztesek rendjében nevelkedett idős asszonytól.
   Az 1999-es napfogyatkozáskor egy felismerés során úgy látta, hogy a szervezett egyházak, mint spirituális ösvények ideje lejárt. Úgy látta, hogy a "Krisztus-tudatosság" ettől a ponttól kezdve mindenki számára elérhető, aki komolyan megnyílik afelé. Ekkor kilépett a szúfi ösvényből, elhagyta a Fatima nevet, s azóta újra Brigittének szólítják. Sugallatokban azt mondták neki, hogy kezdjen újra a Földre koncentrálni. Ekkor tanulmányozta Krisnamurti tanításait, és kapcsolatot létesített a skóciai Findhorn-közösséggel. Egy kis osztrák hegyi faluban központot létesített, melynek berendezésében és kertművelésében az új kozmoszt képezték le. Ez időben egy médiummal élt együtt, aki megismertette a kozmikus látásmóddal.
   Ezután egy egyéni elvonulásban 7 hétig (50 napig) böjtölt egy kis faházban egyedül, Dobogókőn. Ötven napig nem mozdult ki, befelé figyelt, a szívét követve. Ebből az utolsó hét napon nem evett, nem ivott, nem aludt, és nem beszélt. Ez az erősen aszketikus spirituáis elvonulás látomásokat hozott a számára, ahol benszülött népek öregjei jelentek meg, s Szivárvány Asszonnynak nevezték meg, melyet ő egy feladatnak értelmez.


   Később az Egyesült Államokba vitte a belső vezetés és a jelek, az indiánok rejtett körébe. Itt elfogadták egy zárt észak-amerikai gyógyító indián közösségben, ahol az "öregektől" képzést majd tanításra való felhatalmazást kapott. A rákövetkező években tovább képezték az "idősebbek" (elders), férfiak és nők, különböző indián nemzetekből, Amerikában és Európában. Mindezek olyan új perspektívákat nyitottak meg számára, amik segítették integrálni az ősi tudást a modern életbe. Az idősebb testvérektől egy információs könyvet is adtak neki, melyet a magyar embereknek küldenek. Hangsúlyozták a "vörös nemzetet" mint segítőket (utalás észak-amerikai indiánokra). Azt üzenik, őket nem utáznonunk kell, hanem megtalálnunk a saját gyökereinket, és felvállalnunk a felelősségünket.
   Azóta Brigitte az osztrák hegyekben él központjában, melyet az Élet Öröme Iskolájának nevez. Itt mint gyógyító, tanácsadó, feleség és nagymama működik, olykor elutazva távolibb tájakra is tanítani, gyógyítani. Így jár néha Magyarországra is, mintegy 15 éve. Emellett tart csoportokat Kazahsztánban, Moszkvában és Szibériában is. Kamaszkora óra érez valami megmagyarázhatatlan, misztikus kapcsolatot Magyarországgal, továbbá mélyen vonzódik a keletiek és a törzsi népek világa felé. Folyékonyan beszél németül, angolul és franciául, emellett spanyolul is ért.
   Mi, magyarok Brigittét mint egy lelkileg tiszta, nagy szellemi erővel rendelkező, mély emberséget és szeretetet közvetítő bölcs asszonyt ismertük meg, akitől értékes inspirációt, tanításokat és útmutatást kaphatunk.


http://www.bencelap.hu/old/Mp3/radiointerjuk.htm  oldalon megtalálhatóak többek között írások, és rádióriportok Brigitte Wingelmayr- rel. 


/Integravilág/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése